Апликација за упис

ЛЕТНИ КУРСЕВИ

Хајделберг

И оваа година, училиштето за странски јазици „Челинџ“ организира летен интензивен курс по германски јазик во најстариот универзитетски град во Германија, Хајделберг ...

НОВОСТИ

ЗАПОЧНАА ЈАНУАРСКИТЕ УПИСИ ВО ЧЕЛИНЏ

Како и секоја година, јазичниот центар Челинџ во јануари врши нови уписи за интензивни курсеви (в ...

GALLERY TEACHERS ВО ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР ЧЕЛИНЏ

На 25.11. 2016 за првпат во Македонија гостин во јазичниот центар Челинџ беше Jason R Levine aka ...

ОД СЕПТЕМВРИ ЧЕЛИНЏ ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР И ВО ПРИЛЕП

Земајќи го предвид огромниот интерес за изучување на странски јазици од страна на другите градови ...

СУПЕР ИНТЕНЗИВНИТЕ КУРСЕВИ ВО ЧЕЛИНЏ ЗАПОЧНУВААТ НА 8 ЈУНИ

Поради голем интерес ова лето Челинџ ќе организира супер интензивни курсеви по англиски, германск ...

ОД СЕПТЕМВРИ - ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ ВО ЧЕЛИНЏ

Од Септември во Челинџ ќе биде организиран дневен престој, за помагање на Вашите деца во изработк ...

ЧЕЛИНЏ Е ДОБИТНИК НА СЕРТИФИКАТ ЗА УСПЕШНО СПРОВЕДУВАЊЕ НА КЕМБРИЏ ТЕСТОВИТЕ

Британскиот заменик амбасадор Пол Едвардс додели сертификати на училиштата партнери кои ги спрове ...

Училиштето за странски јазици Челинџ за мене е семејно училиште од времето кога јас одев таму на часови, а сега и мојот син. Традицијата на квалитет продолжува и денес со одлични професори како нашата Јелена.

Марина

Наставничката Кети е една од најдобрите и најпозитивните професорки по англиски во Челинџ. Знае да работи со деца и умее да го направи часот интересен. Не мотивира да продолжиме со појако темпо.

Искра

Јазиците се моја пасија и Челинџ ми овозможуваат да ја развивам.

Анкица