Во соработка со Gallery TEACHERS – организација со седиште во Лондон, Англија, Challenge ја продолжува соработката, се со цел континуиран професионален развој на нашиот кадар. Понудата се однесува на сите професорки по англиски јазик во Р. Македонија.

Edyoufest е фестивал со ограничен број на наставници слушатели, којшто се одржува, еднаш годишно на различна локација. Годинава тоа е Milfield Enterprises, Street, UK, од 18 до 22 Август.

Тема: Психологија во учењето на јазик

Тројца пленарни професори и 12 работилници. Одлична локација, одлична можност за средби со колеги по пристапна цена. Сите информации ги имате овде, a за повеќе обратете се на телефоните на Јазичниот Центар Челинџ.